محل تبلیغات شما

 

تحقیقات ثابت کرده است که عصاره ی آبی سیاه دانه باعث مهار اثرات ایسکمی ناشی از تنش اکسیداتیو می شود و از اریتروسیت ها در برابر پراکسیداسیون لیپید و افزایش خاصیت اسموتیک ایجاد شده به واسطه ی H2O2 محافظت می کند و تولید نیترات را نیز کاهش می دهد. روغن و اجزای تشکیل دهنده ی اسانس سیاهدانه به ویژه تیموکینون (TMQ) دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد التهاب است، که این مکانیسم از طریق سرکوب واسطه های التهابی مانند پروستاگلاندین ها و لکوترین ها اعمال می شود.

همچنین دارای اثر پیشگیری کننده از تشکیل سنگ اگزالات کلسیم در کلیه رت ها می باشد. سیاه دانه با اثر انتخابی بر لنفوسیت های B و T از طریق میتوژن اثر ضد لوسمی دارد. اثرات آنتی اکسیدانی، آنتی پراکسیدی و آنتی هیستامینی آن موجب محافظت مخاط معده از آسیب ناشی از مصرف الکل شده و از بروز زخم معده پیشگیری می کند. اثر آنتی اکسیدانی روغن سیاه دانه 5-4 برابر اسانس آن است و این اثر وابسته به ترکیب کارواکرول موجود در آن است. مصرف برون تنی عصاره ی آبی سیاه دانه در نوتروفیل های تحریک شده با کلسیم یا اینوفور باعث مهار تولیدات 5- لیپواکسیژناز می شود.

این گیاه دارای اثرات تنظیم ایمنی است.درمان 4 هفته ای با روغن سیاه دانه باعث افزایش 55 درصدی در نسبت سلول های CO4T به CD8 و افزایش 30 درصدی در عملکرد سلول های NK شده است. همچنین درمان با روغن این گیاه باعث بهبود تست پوستی با توکسویید تتانوس می شود که بیانگر بهبود پاسخ ایمنی سلول است. سیاه دانه دارای اثرات بارزی علیه سلول های سرطانی انسان دارد و اثرات سایتوتوکسیک آن علیه سلول های توموری خصوصا آدنوکارسینوم پانکراس، سارکوم و لوسمی دارد. تزریق مستقیم روغن سیاه دانه به سلول توموری طی 30 روز متوالی باعث کاهش اندازه ی سلول های توموری می شود. همچنین مصرف روغن این گیاه در زخم معده ایجاد شده در موش به واسطه ی مصرف اتانول باعث کاهش محتوای هیستامین، بهبود زخم و سطح گلوتاتیون شده و غلظت موسین را افزایش می دهد.

ترکیبات اصلی و دارویی سیاهدانه :

به طور کلی 38-36 درصد روغن سیاه دانه را پروتئین ها، آلکالوئیدها و ساپونین ها تشکیل می دهند.ساپونین موجود در سیاه دانه یک تری ترپن مونودسموسیدیک به نام آلفا هدرین است. فلاونوئیدهای موجود در آن شامل کوئرستین،کامفرول و گالاکتوزیل می باشد. از دانه ی این گیاه آلکالوئیدهای نیجلامین A1، A2، B1 و B2 استخراج شده است.تمیوکینون، دی تیموکنیون، تمیوهیدروکینون و تیمول مواد مؤثره ی اصلی در عصاره ی آبی دانه گیاه هستند (3،4).پاراسایمن اصلی ترین ترکیب موجود در روغن سیاه دانه است. همچنین دانه گیاه حاوی چربی، ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین، کربوهیدرات ها شامل مونوساکاریدها به شکل گلوکز، زیلوز، آرابینوز و رامنوز است.

درمان دیسک کمر با اوزون تراپی

درمان آرتروز با اوزون تراپی

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر سیاهدانه

دانه ,سیاه ,ی ,روغن ,های ,سلول ,سیاه دانه ,سلول های ,می شود ,روغن سیاه ,این گیاه

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

♪ ♫...MURIS...♪ ♫